top of page

HELP, welk materiaal heb ik nodig bij het aanbrengen van make-up?

Het belang van de juiste make-upborstels wordt vaak onderschat. Je kan toch ook niet fietsen zonder wielen?


Daarom is het o, zo belangrijk dat je het juiste materiaal in huis haalt.


En ik ben me bewust van het feit, dat er een zeer uitgebreid aanbod is aan diverse make-up borstels. Maar hé, daarvoor heb je mij!


1. Voorbereiding

Vele vergeten dat de sleutel tot succes bij de voorbereiding ligt.

Zorg ervoor dat je steeds je huid goed gereinigd hebt alvorens je begint.


1.1 Reinig het gelaat.

Je kan je gelaat op diverse manieren reinigen. Met behulp van;

- Ontsminkingsdoekjes, ontsminkings melk, ontsminkings gel, micellar water ..

Keuze genoeg!


1.2 Hydratatie, hydratatie en nog eens hydratatie

Nadat het gelaat gereinigd is, is het belangrijk dat je de huid goed hydrateert.

- Primer, dagcréme, serum,..

Zijn dan wel echt een must !
Wanneer je voor een dagcréme kiest, is het belangrijk dat je het product steeds met een spatel neemt. Op deze manier zorg je ervoor dat het product hygiënisch blijft en beter behoudt.


2. Foundation

Foundation kan je aanbrengen met;

- Foundationkwast (plat/rond)

- Beautyblender


Zelf werk ik het liefst met een foundationkwast (ronden).

- Hygiënischer (makkelijk te reinigen)

- Makkelijk om mee te werken

- Ecologische (gaat langer mee dan een beautyblender)

- Minder verbruik van product (in vergelijking met de beautyblender)I KNOW de beautyblender is een stuk goedkoper in aankoop. Maar persoonlijk ben ik geen fan hiervan. (toch niet voor het aanbrengen van foundation)


- Een beautyblender kan je niet reinigen (bron van bacteriën/schimmels)

- Ook heb je veel product verlies (het slorpt de foundation op)

- Moeilijker in omgang dan een foundation penseel

- Wat wel makkelijk aan de beautyblender is, is het puntje. Hierdoor kan je makkelijk in de kleine hoekjes geraken.

- Zelf gebruik ik de beautyblender om poeder onder de ogen te plaatsen. Maar niet om foundation aan te brengen.


3. Concealer

Concealer kan je met je vingers of een concealerpenceel aanbrengen.

Een concealerpenceel geeft wel een betere dekking dan dat je het product met je vingers aanbrengt. Ideaal voor roodheden weg te werken.


Bij het aanbrengen van concealer is het belangrijk dat je het product goed gaat in deppen.

Ga dus opzoek naar een concealkwast, waardat de haren zacht zijn. De huid onder je ogen is zeer dun/gevoelig. Indien de haren van de kwast te stug zijn, zal je snel je huid irriteren.
4. Contour/highlighter

Voor het beste resultaat met contour en highlighter kan je beter twee aparte kwasten gebruiken.Eén voor het contouren en één om je highlighter aan te brengen.


Voor het shapen is een angled contour brush perfect om te gebruiken. Deze kwast loopt schuin waardoor je het precies op de juiste plekken aan kan brengen. Voor het highlighten gebruik je een soortgelijke kwast, maar dan een kleinere. Hiermee breng je de highlighter subtieler aan.

5. Poeder

Deze kwast is makkelijk te herkennen. Je kan er haast niet naast kijken, het zal dan ook de grootste kwast zijn dat je tegenkomt. De haartjes zijn heel zacht en vol, waardoor de poeder goed opgenomen wordt.


De poesterkast gebruik je op lossepoeder aan te brengen. Zodat de foundation zich vastzet en een mooi egaal effect geeft.

6. O MY Blush

Hoewel je voor je blush ook een contourkwast kan gebruiken, zijn er ook hiervoor speciale kwasten. De blushkwast is kleiner dan een poederkwast en heeft fijne, zachte haartjes. Hierdoor wijk je niet zo snel af van het stukje waar je blush wil hebben.
7. Oogschaduw

Voor het aanbrengen van oogschaduw kan je kiezen uit superveel kwasten, wat het misschien een beetje lastig maakt. De juiste kwast is eigenlijk belangrijker dan dure oogschaduw, dus kies je materialen goed.


Het belangrijkste is eigenlijk een oogschaduwpenseel. Deze herken je aan de ronde vorm. De bovenkant van een oogschaduwpenseel is recht en de haren zitten dicht op elkaar, hierdoor kun je heel precies je oogschaduw aanbrengen.

Voor eyeliner heb je een kwast nodig waarmee je véél preciezere lijntjes kan maken. Dit penseel gebruik je wanneer je liquid eyeliner gebruikt.


8. Mascara

Als je mascara uitkiest, is het vooral belangrijk dat je eerst goed nagaat welk effect dat je wil creëren of wat je ervan verwacht.

Lees daarom altijd goed de verpakking.
9. Wenkbrauwen

Een wenkbrauwkwast is onmisbaar om je wenkbrauwen bij te tekenen. Als je een kwast hebt met een borsteltje aan de onderkant kan je het meteen ook goed shapen en borstelen.

Extra handig dus!
10. lippen

Het lippenseel heeft een korte, smalle punt waardoor je precies te werk kan gaan. De haartjes van een lippenseel zijn zacht en buigzaam.

Alvorens je de lippen inkleurt is het belangrijk dat je de lippen eerst goed hydrateert met een lippenbalsem. Kleur daarna je lippen in met een lippenpotlood (dit zorgt ervoor dat de lippenstift beter behoudt/ niet uit de lijntjes treed)

309 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page